KUNSTKEUKEN

Sinds juni vorig jaar schilder ik in een schoollokaal in Overvecht: een heerlijke ruimte met veel licht. Op afspraak kunt u hier mijn schilderijen zien.

Op 25 en 26 augustus hangen schilderijen van mijn hand in de prachtige kasteeltuin van Kasteel Rijnhuizen tijdens het grote event 'Rijnhuizen Buitengewoon': de toegang is gratis en op het Fort Jutphaas is een festival op de 25ste, dus leuk om te combineren, want dat ligt er vlak naast.

Op zondag 7 en zondag 14 oktober doe ik mee aan de Atelierroute Utrecht en is mijn atelier aan de Winterboeidreef 6 (vlak naast station Overvecht) beide dagen van 11 tot 17 uur geopend: welkom!

(placeholder)

ATELIER

Sinds juni vorig jaar schilder is mijn atelier gevestigd in een voormalige school in Overvecht. Het is een heerlijk licht en ruim klaslokaal. Wilt u een schilderij aanschaffen of huren? U kunt altijd een afspraak maken om langs te komen!

Mijn schilderijen zijn opgenomen in de collectie van de PoPuP Galerie  aan de Hardebollenstraat 2-2 te Utrecht. Ik ben daar elke 2e en 4e zaterdag van de maand.  Elke 2 maanden is er een nieuwe expositie met schilderijen van mij en sieraden van Lydia van Laar.

INSPIRATIE

Als ik een thema ontdek dat me boeit maak ik daarvan een serie schilderijen.  Ik wil mezelf blijven uitdagen. Daarom verschilt elke serie van de vorige in onderwerp, formaat, stijl en techniek. Vorm volgt inhoud en ik werk altijd naar de waarneming. Daarom maak ik veel foto's. Deze foto's combineer ik met elkaar in een schets zoals hierboven voor het kamerscherm 'Ultramarine'. Futiele vormen zoals bonen in de potpourri van de Ikea vormen de inspiratie voor mijn meer abstracte werk, zoals de serie 'Blauw'

MATERIAAL & TECHNIEK

Ik schilder met olieverf op doek. Om de verf sneller te laten drogen gebruik ik Zest-it medium en verdunner. Dit werkt ook gezonder want het bevat geen oplosmiddelen. Ik span mijn doeken zelf op en prepareer ze met gesso.

Ik houd van ambachtelijke technieken die de tand des tijds kunnen doorstaan. Ik blijf van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte doordat ik al 15 jaar les geef aan gevorderde schilders in mijn schilderschool in Nieuwegein. Ik heb ook een online schildercursus ontwikkeld die je thuis kunt doen.

Kijkje in de KunstKeuken

schilderijen in olieverf

(placeholder)

Sasja Bork