KUNSTKEUKEN

Sinds juni dit jaar schilder ik in een schoollokaal in Overvecht: een heerlijke ruimte met veel licht.

In de maand september heb ik drie exposities in het centrum van Utrecht.

De serie Breeze hangt in de mini PoPuP Galerie aan de Hardebollenstraat 2-2. In de Kargadoor aan de Oudegracht 36 hangen enkele kleurrijke Taferelen. Daarnaast exposeer ik de serie UNmade in Nachtleven aan de Voorstraat 6.  

(placeholder)

ATELIER

Sinds juni schilder ik in een voormalige school in Overvecht. Het is een heerlijk licht en ruim klaslokaal.

Mijn schilderijen zijn opgenomen in de collectie van de PoPuP Galerie  aan de Hardebollenstraat 2-2 te Utrecht. Ik ben daar elke 3e zaterdag van de maand.  Elke 2 maanden is er een nieuwe expositie met schilderijen van mij en sieraden van Lydia van Laar. Daarnaast geeft waarzegster Isabel Dunewitch er readings door het leggen van tarotkaarten.

INSPIRATIE

Als ik een thema ontdek dat me boeit maak ik daarvan een serie schilderijen.  Ik wil mezelf blijven uitdagen. Daarom verschilt elke serie van de vorige in onderwerp, formaat, stijl en techniek. Vorm volgt inhoud en ik werk altijd naar de waarneming. Daarom maak ik veel foto's. Deze foto's combineer ik met elkaar in een schets zoals hierboven voor het kamerscherm 'Ultramarine'. Futiele vormen zoals bonen in de potpourri van de Ikea vormen de inspiratie voor mijn meer abstracte werk.

MATERIAAL & TECHNIEK

Ik schilder met olieverf op doek. Om de verf sneller te laten drogen gebruik ik Zest-it medium en verdunner. Dit werkt ook gezonder want het bevat geen oplosmiddelen. Ik span mijn doeken zelf op en prepareer ze met gesso.

Ik houd van ambachtelijke technieken die de tand des tijds kunnen doorstaan. Ik blijf van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte doordat ik al 15 jaar les geef aan gevorderde schilders in mijn schilderschool in Nieuwegein. Op dit moment werk ik aan een online cursus voor olieverfschilderen.

Kijkje in de KunstKeuken

schilderijen in olieverf

(placeholder)

Sasja Bork