KUNSTKEUKEN

Sinds januari schilder ik in een ruim en licht atelier met ramen op het noorden (het beste schilderlicht) in een bedrijfsverzamelgebouw in Zuilen.

Vijf minuutjes van mn huis: ideaal!  

Op de ezel staan grote kleurrijke doeken waarin ik het fenomeen Komorebi probeer te vangen in olieverf. Komorebi is Japans voor de lichtvlekken die de zon op een bepaald moment van de dag maakt op gordijnen en muren.  


ATELIER & EXPOSITIES

Mijn atelier is gevestigd in bedrijfverzamelgebouw Vechtenstein aan de Vechtensteinlaan 14D te Utrecht.

Wilt u een schilderij in het echt bekijken? U kunt altijd een afspraak maken om langs te komen!

Momenteel heb ik geen lopende exposities: ik werk hard aan een nieuwe serie ;-)


INSPIRATIE

Als ik een thema ontdek dat me boeit maak ik daarvan een serie schilderijen.  Ik wil mezelf blijven uitdagen. Daarom verschilt elke serie van de vorige in onderwerp, formaat, stijl en techniek.

Vorm volgt inhoud en ik werk altijd naar de waarneming.

De laatste tijd ben ik geboeid door het fenomeen Komorebi: lichtvlekken van de zon op muren en gordijnen. Ik probeer het kleurenspel te vangen van het korte moment in het Gouden Uur.  

MATERIAAL & TECHNIEK

Mijn passie voor het materiaal olieverf uit zich al 25 jaar in mijn schilderijen.

Ik houd van de smeuiigheid en kleurkracht en werk graag met ambachtelijke technieken die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Ik blijf van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte doordat ik al 20 jaar les geef aan gevorderde schilders in mijn schilderschool in Nieuwegein.

Ik heb ook online schildercursussen ontwikkeld die je thuis kunt doen.

Kijkje in de KunstKeuken